Za sve gurmane: Goveđi file s gljivama

Kuharica
Za sve gurmane: Goveđi file s gljivama
Ako ste ljubitelj dobre hrane ovo jelo morate probati.

Ako ste ljubitelj dobre hrane ovo jelo morate probati. Očarat će vas.

SASTOJCI
4 goveđa odreska
Po 1 žlica ljutog i zrnatog senfa
2 žlice ulja
Sol, papar
1 žlica nasjeckanog timijana
1 poriluk
600 g lisičarki
1 češanj češnjaka
1 žlica maslaca
1 žlica nasjeckanog peršina

PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Posušite odreske kuhinjskim papirom, pomiješajte senfove te premažite meso.

Popržite meso na 1 žlici ulja s obje strane, začinite, pospite timijanom te ostavite da odstoji u pećnici oko 30 minuta.

Pripremite povrće, poriluk prerežite po dužini, a potom na ploške. Po potrebi usitnite gljive. Nasjeckajte češnjak.

Ugrijte preostalo ulje i maslac u tavi te popržite pripremljeno povrće i češnjak. Začinite solju i paprom.

Pirjajte dok ne ispari nastala tekućina. Umiješajte peršin. Poslužite povrće i odreske, ukrasite po želji.

Ne propustite