FANTASTIČAN OKUS: Torta od jogurta i bobičastog voća
Probajte ovu laganu poslasticu. Jednostavna je priprema, a zasigurno će vas oduševiti.
SASTOJCI
ZA TIJESTO
140 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
Pstohvat soli
110 maslaca
240 ml mlijeka
3 jaja
ZA KREMU
250 ml kiselog mlijeka
250 g jogurta
2 vrećice šlag pjene
600 ml slatkog vrhnja
1 vrećica učvršćivača za šlag
200 g bobičastog voća (svježeg ili zamrznutog)
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli kalup za torte premažite maslacem. Prosijte brašno u zdjelu pa dobro promiješajte s praškom za pecivo.
Zavrijte mlijeko s prstohvatom soli i narezanim maslacem. Uspite brašno i nastavite miješati dok se ne oblikuje čvrsta gruda koja se odvaja od dna posude.
Prebacite tijesto u zdjelu i ostavite da se malo ohladi, a zatim pjenjačom energično umiješajte jedno po jedno jaje tako da nastane sjajno, kompaktno tijesto.
Stavite tijesto u slastičarsku špricu pa ga kružno naštrcajte na dno kalupa za torte. Pecite oko 35 minuta pa ga izvadite i ostavite da se ohladi.
Jogurt i kiselo mlijeko izmiksajte zajedno s praškom za šlag.
U drugoj zdjeli istucite slatko vrhnje s učvršćivačem za šlag, a zatim ga pažljivo umiješajte u kremu s jogurtom.
Kremom premažite biskvit, zagladite površinu pa dodajte razno bobičasto voće, po potrebi narezano.