SVI GA STAVLJAJU U SREDINU DNEVNE SOBE, A TO JE GREŠKA: 2 stvari na koje treba da obratite pažnju kad postavljate TV

Dobre priče
SVI GA STAVLJAJU U SREDINU DNEVNE SOBE, A TO JE GREŠKA: 2 stvari na koje treba da obratite pažnju kad postavljate TV
.

HtHjeli to da priznate ili ne, sigurno ste i vi makar jednom organizovali svoj prostor prema mjestu na kom se nalazi televizor. Prema riječima dizajnera enterijera, to je jedna od osnovnih i glavnih grešaka koju ljudi pravi, a da je nisu ni svjesni.

Pozicioniranje televizora je ključno kada je riječ o samom utisku enterijera, a gotovo niko ne može da zamisli dnevni boravak bez njega. Kako ne biste bespotrebno uništili izgled svog doma, obratite pažnju na najčešće greške koje se prave:

Televizor u centru prostorije

Iako danas postoje mnogobrojni modeli televizora koji oduševljavaju svojim izgledom i dijaznom, ne bi trebalo da ga stavljate u prvi plan. To se naročito odnose na modele crne boje i prema riječima stručnjaka, ne treba da zauzimaju središnji dio dnevnog boravka. Umjesto da uređenje prostora planirate prema mjestu televizora, uradite suprotno. Počnite od postavljanja namještaja poput garniture, stočića i polica, a potom se bavite postavljanjem televizora.

Prenisko ili previsoko

Ukoliko televizor postavite previsoko, kvarite estetiku svog doma i znatno narušavate izgled prostorije. Osim toga, gledanje u televizor može biti prilično nezgodno i neprirodno ukoliko vam je položaj glave satima okrenut "ka gore". Ukoliko je televizor namješten prenisko, osjetićete bolove u vratu i ramenom dijelu.

Najbolja opcija je da televizor postavite u visini očiju - dok sjedite.

(MONDO)

Ne propustite