5 namirnica za jesenske dane kojima ćete zaštiti svoje zdravlje!
Priroda se pobrinula za sve ono što nam je potrebno organizmu u vrijeme hladnijih dana.
Kod odabira namirnica za vaš svakodnevni jelovnik prednost uvijek dajte sezonskim namirnicama.
Konzumiranjem toplije ishrane u prohladne dane poboljšat ćete imunitet pa čak i raspoloženje. Prema kineskim Taoistima, jesen predstavlja prijelaz iz aktivnog stanja u stanje čuvanja, nadoknađivanja i obnavljanja. Stoga preporučljivo je konzumirati one namirnice koje će na brz i adekvatan način mineralizirati naš organizam, te mu vratiti izgubljenu snagu.
Tokom jeseni posebno se preporučuje konzumirati korijenske plodove kao što su cikla, mrkva, celer, češnjak, luk i bundeva. Smatra se da plodovi koji rastu sporije sadrže mnogo više topline.
U nastavku vam donosimo nekoliko sezonskih namirnica koje u jesensko razdoblje mogu izvrsno zadovoljiti dnevne potrebe organizma.