Qatar otkriva dizajn stadiona za Svjetsko prvenstvo 2022.

Arhitektura
Qatar otkriva dizajn stadiona za Svjetsko prvenstvo 2022.
Novi stadion sa 40.000 sjedala je otkriven u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo 2022. Plan za stadion je napravljen od strane Odijela za obrazovanje i Doma za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice (QF). "Qatar Foundation Stadion" je četvrti dizajn stadiona koji je obavio Vrhovni odbor (SC).

Novi stadion sa 40.000 sjedala je otkriven u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo 2022. Plan za stadion je napravljen od strane Odijela za obrazovanje i Doma za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice (QF).  "Qatar Foundation Stadion" je četvrti dizajn stadiona koji je obavio Vrhovni odbor (SC).

katar2

I interijer i eksterijer će se sastoji od trokutastih ploča čija će se boja i uzorci mjenjati tijekom dana, ovisno o položaju sunca i utjecaju umjetnog osvjetljenja koje će opet zavisi od događaja unutar stadiona.
Planirano je korištenje stadiona kroz cijelu godinu i stavit će se na raspolaganje studentima, uaposlenicima, nastavnicima i članovima lokalnih zajednica u nastojanju da stadion pomogne u promoviranju i poboljšanju sportskih aktivnosti stanovnicima Qatara. U sklopu cijelog centra za sportove bit će još bazeni, biciklističke staze, tenis tereni i umjetne stjene za penjanje.
Nakon Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine očekuje se da će ovo postati zona sporta i dom mnogim sportskim ekipama, uključujući i žensku nogometnu reprezentaciju Qatara. Gornji sloj stadiona će biti uklonjen i premješten negdje drugo i tako će se smanjiti kapacitet stadiona za 25.000 sjedećih mjesta.

katar

katar-stadion-funzug-com

Ne propustite