Pravo na dječiji dodatak u KS od sada imaju sve porodice s troje i više djece

Objavljeno:18.01.2022 - 15:44
A A A Times Arial

Od sada sve porodice koje imaju troje i više djece, bez obzira na njihov imovinski cenzus, imaju pravo na dječiji dodatak, i to uvećan za 10%, javili su iz Udruženja porodice sa troje i više djece “Porodice tri plus

Ovim korakom je Vlada Kantona Sarajeva prvi put u historiji Bosne i Hercegovini dala značaj višečlanim porodicama usvajanjem izmjene člana 136. Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom koji je stupio na snagu 01. januara 2022. godine (Službene novine Kantona Sarajevo broj 52/21 od 30.12.2021.).

“Pozivamo resorno ministarstvo i općinske službe da što prije krenu s provedbom usvojenog zakona. Čestitamo svim porodicama s troje i više djece sa željom da ova mjera što prije zaživi u svim kantonima. Ponosni smo što je ova naša predložena inicijativa usvojena”, poručili su iz Udruženja.

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!