Oglasio se premijer Australije nakon odluke o deportaciji Đokovića: Zahvaljujem sudu na brzom djelovanju, sada je vrijeme da uživamo u tenisu

Objavljeno:16.01.2022 - 11:41
A A A Times Arial

Skot Morison (Scott Morrison), premijer Australije, oglasio se o odluci Suda da deportira Novaka Đokovića, najboljeg svjetskog tenisera. 

- Federalni sud Australije jednoglasno je odlučio da odbaci zahtjev gospodina Novaka Đokovića za sudsko preispitivanje kojim se želi osporiti odluka ministra za imigraciju da mu ukine vizu. Ova odluka o otkazivanju donesena je iz razloga zdravlja, sigurnosti i reda, jer je to bilo u javnom interesu. Pozdravljam odluku da se naše granice održe jakima i Australci sigurnim.

Kao što sam rekao u petak, Australci su podnijeli mnogo žrtava tijekom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtava biti zaštićen. Tijekom pandemije, zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjačih ekonomija i najviših stopa procijepljenosti u svijetu. Jake granice su temelj australskog načina života kao i vladavina prava - rekao je premijer Morison.

Kaže, da je Vlada to uvijek razumjela i bila spremna poduzeti odluke i radnje potrebne za zaštitu granica.

- Zahvaljujem sudu na njihovom brzom djelovanju po ovom pitanju te strpljenju svih uključenih dok smo radili na rješavanju ovog problema. Sada je vrijeme da nastavimo s Australian Openom i da se vratimo uživanju u tenisu tijekom ljeta - dodao je Morison.