Ko je Splićanka koja se posljednja čula sa Matejem? Živi "na visokoj nozi", obrisala sve fotografije s društvenih mreža i ostavila samo crnu sliku

Objavljeno:15.01.2022 - 13:11
A A A Times Arial

Nestali mladić iz Splita za kojim potraga ne jenjava već 16. dan, a svakodnevno imamo nove informacije što tačne i zvanične, kao i nezvanične. Sigurno ono što izaziva veliku buru u javnosti jeste što se pojavila misteriozna djevojka iz Splita, s kojom je Matej Periš (28) kritične večeri "bio na vezi".

Kako Kurirnavodi u pitanju je M. S. iz Splita, vlasnica firme brodova u tom gradu i 30. decembra bila je u Beogradu sa svojim društvom kao i Matej.

- Nakon što se saznalo da je lijepa Splićanka nekako povezana s nestalim Matejem, svi novinari iz Hrvatske pokušali su da stupe u kontakt s njom, ali je ona sve blokirala i odbila bilo koju saradnju - kaže izvor iz Splita za ovaj list i dodaje:

"Čak je obrisala i profile na društvenim mrežama. Nakon što se saznalo za nju u javnosti mnogi su se pitaju kako je bila povezana s nestalim, ali je ubrzo otkriveno da je Matejev prijatelj njen brat."

Prema riječima našeg sagovornika, u pitanju je prijatelj nestalog koji nije želio da krene s njima na putovanje u Beograd.

- Njen brat nije htio da ide na putovanje, ali je Matej svakako stupio u kontakt sa Splićankom - kaže izvor i nastavlja:

- Navodno su se čuli nekoliko puta te večeri kada je nestao.

Izvor Kurira iz Splita kaže da je M. S. kad se pročulo za nju u javnosti čak stavila crnu profilnu fotografiju na Fejsbuku.

- Stavila je fotografiju prije nekoliko dana i navodno žali za njim. Sve je to čudno i na neki način sumnjivo djeluje i njen iskaz koji je dala policiji i sve ostalo - navodi sagovornik.

- Zbog čega se ona nije odmah javila policiji i rekla da je bila u kontaktu s njim, nego je čekala da se izvadi listing i uradi cijela analiza telefona Mateja za sad nije poznato.

Inače, prije nego što je ova Splićanka izbrisala društvene mreže Kurir navodi da se videlo da "živi na visokoj nozi".

- Oblačila se brendirano i uvijek je to isticala u prvi plan. Često je putovala i s društvom išla na samo ekskluzivna mjesta. Voli takav život i može da ga priušti - kaže izvor iz Splita.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je noć između 30. i 31. decembra kada je prvo istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali u 01.43 sata, gdje je trčećim korakom kroz Karađorđevu ulicu, preko Travničke ulice stigao do restorana "Savanova" na promenadi gdje ga je kamera snimila da se u 01.51 sat približava vodi.

Naime, njegov telefon preko signala baznih stanica lociran je u 02.03 sati u Savi, dok je posljednji signal baznih stanica telefona bio u 02.05 sati tačno kod kluba iz kog je i istrčao.

Izvor:Blic