Ramo Isak o lažnom dokumentu koji kruži Internetom: Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati

Aktuelno
Ramo Isak o lažnom dokumentu koji kruži Internetom: Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na današnjoj press konferenciji Vlade FBiH komentarisao je akciju "Black Tie 2", kao i falsificirani dokument koji se pojavio u javnosti, a u kojem se govori o ugroženom miru u BiH.

Podsjećamo, u akciji "Black Tie 2" uhapšeni su v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović.

"Ako pročitate pravu optužnicu, a ne onu koja se pojavila u medijima, oni su se teretili za to da nisu uradili ono što zapravo jesu uradili", pojasnio je ministar.

Osvrnuo se i na lažni dokument koji se pojavio u javnosti i izazvao veliku zabrinutost građana, a u kojem se građani upozoravaju na navodno narušenu sigurnosnu situaciju u BiH. U njemu se navodi da se građane mole da se pripreme za odbranu svoje domovine.

Ramo Isak je poručio da su ovo potpuno lažne informacije te niko ne smije i ne treba izlaziti na administrativnu liniju.

"Nemojte nasjedati na ovo, nemojte se bojati. Ova država ima sve institucije koje dobro rade svoj posao", rekao je ministar, piše portal Radio Sarajevo.

Ne propustite