ĐOKOVIĆ PONOVO U IMIGRACIJSKOM PRITVORU? Mediji upravo prenijeli vijest

Tenis
ĐOKOVIĆ PONOVO U IMIGRACIJSKOM PRITVORU? Mediji upravo prenijeli vijest
Australija ponovo ukinula vizu Novaku Đokoviću. Ova odluka donijeta je maloprije.

Australija ponovo ukinula vizu Novaku Đokoviću. Ova odluka donijeta je maloprije.

Namjerava da ga deportuje, piše BBC.

Žrijeb za Australijan open je obavljen u četvrtak i najbolji teniser svijeta je već dobio svoje eventualne protivnike, ali protiv njih najvjerovatnije neće moći da igra.

Na odluku ministra za imigraciono pravo Aleksa Havka (Alex Hawke) čekalo se danima. Đokovićev advokatski tim će, kako su i najavili, uputiti žalbu na ovu odluku.

Đoković će, piše The Age, vjerojatno opet završiti u imigracijskom pritvoru, i to opet u hotelu Park. Automobil sa zatamnjenim staklima napustio je ured Đokovićevih odvjetnika odmah nakon Hawkeove odluke. Još se ne zna je li se u njemu nalazio najbolji tenisač svijeta.

OBJAŠNJENJE MINISTRA ZA ODBIJANJE VIZE

"Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa. Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka", naveo je Hawke.

>> Opširnije

Novinar Saša Ozmo javlja da će Đoković odmah biti deportiran ako se njegovi odvjetnici ne budu žalili na ovu odluku.

(Index.hr)

Ne propustite