Vremenska prognoza: Šta nas čeka danas i naredna tri dana

Objavljeno:13.01.2022 - 07:41
A A A Times Arial

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Niske naoblake ima na području Krajine, istoka, sjeveroistoka Bosne i lokalno u centralnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -15; Bugojno i Drvar -12; Bihać, Ivan-sedlo i Sarajevo -10; Sokolac -9; Sanski Most -8; Tuzla i Zenica -7; Banja Luka, Bijeljina i Jajce -6; Livno -5; Gradačac -4; Doboj -3; Mostar i Trebinje 1; Neum 3°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 959hPa, za 15hPa je veći od normalnog i raste.

Danas pretežno sunčano u većem dijelu zemlje. Prije podne niske naoblake će biti na području Krajine, istoka, sjeveroistoka Bosne i lokalno u centralnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

U petak prolazno naoblačenje sa sjevera prije podne. Ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

U subotu u centralnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva

U nedjelju u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.