DNEVNIK POZNATOG DJ-a: otkriveno šta je Avicii bilježio prije samoubistva

Magazin
DNEVNIK POZNATOG DJ-a: otkriveno šta je Avicii bilježio prije samoubistva
.

Aviciijevi fanovi bili su shrvani kada je švedski DJ 20. aprila 2018. sebi oduzeo život. Njegovi posljednji zapisi u dnevniku, napisani prije samoubistva, bit će objavljeni u predstojećoj knjizi Månsa Mosessona "Tim - Službena biografija Aviciija".

Knjiga će biti objavljena 18. januara i u njoj će biti detaljno opisani mentalno zdravlje i problemi s kojima se Avicii suočavao zbog zlouporabe opojnih droga i alkohola.Avicii, čije je rođeno ime bilo Tim Bergling, umro je u Muscatu, u Omanu, kada je imao 28 godina.


"Teško sam prihvatio to da ne smijem piti, iako su svi ljekari sugerirali da pričekam bar godinu prije nego što uopće popijem pivo", napisao je Avicii u svom dnevniku. "Naravno, nisam slušao većinu ljekara, slušao sam par koji je rekao da je uredu ponekad piti ako budem oprezan. Bio sam neupućen i naivan i obilazio sam svijet na beskrajnoj turneji - jer kad jednom završite, pogodite šta?" nastavio je."Počinjete iznova.

Ti dani u bolnici bili su dani s najmanje tjeskobe i stresa kojih se sjećam u proteklih šest godina, to su bili moji pravi odmori, koliko god to zvučalo depresivno", dodao je. "Bilo je to iznimno olakšanje s obzirom na ludi raspored koji sam do tog trenutka držao", napisao je Avicii.


Počeo je koristiti tehnike liječenja temeljene na učenjima Maharishi Mahesh Yogija. Yogi je bio indijski vjerski vođa koji se usredotočio na pokušaj dostizanja najdubljeg stanja svijesti u sebi. Meditirao bi satima, unatoč tome što je preporučeno vrijeme bilo samo 20 minuta dnevno.


O svom novootkrivenom prosvjetljenju napisao je u svom dnevniku: "Osjećam se kao da sam u novom zadanom načinu postojanja koji je vrlo nov i pomalo zastrašujući. Osjećao sam se kao da su strahovi posljednjih nekoliko dana izazvali pustoš u meni, ali sjećam se savjeta da se usredotočim na svoje disanje."


"Izbacivanje duše je posljednja vezanost, prije nego što se ponovno pokrene!", posljednja je poruka koju je Avicii napisao u svom dnevniku.
 

Ne propustite