HIT RECEPT ZA PILETINU IMA 3 MILIONA PREGLEDA! Sos je toliko kremast da nećete moći da prestanete da umačete hljeb
Ako volite italijanske recepte, piletina u toskana sosu sigurno će se naći na vašem spisku omiljenih jela! Priprema se lako, a sos je toliko bogat i ukusan da garantujemo da nećete moći da prestanete da umačete hljeb u njega, piše Stvarukusa.rs.
Ovo jelo je ukusno, aromatično i izdašno, a kada usavršite pripremu, slobodno mu dodajte i druge sastojke koje volite, postoji verzija ovog sosa u koji idu čak i suhe šljive! Toskana sos je toliko popularan da ovaj recept ima tri miliona pregleda!
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 1 veliko jaje
- 3 kašike brašna
- So, biber
- Sušeni origano i majčina dušica
- Ljuta paprika
- Maslinovo ulje
- Glavica crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 160 grama sušenog paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 90 mililitara bijelog vina
- 240 mililitara pileće supe
- 90 mililitara pavlake za kuhanje
- 90 grama spanaća
Priprema:
Umutite jaje, a brašno pomiješajte sa začinima. Meso izlupajte i uvaljajte najprije u jaja, pa u brašno. Ispržite ga u tiganju pa prebacite u rernu, gdje bi trebalo da se peče još deset minuta dok vi pripremate sos.
Propržite sjeckani crni i beli luk, pa dodajte još origana i majčine dušice i ljute paprike. Promiješajte pa ubacite seckani sušeni paradajz, kao i papriku isečenu na tračice. Dodajte koncentrat paradajza, krčkajte dva minuta pa zalijte belim vinom. Ako ovaj recept pripremate za cijelu porodicu, zbog djece "preskočite" bijelo vino.
Potom sosu dodajte supu, začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i krčkajte još par minuta. Pred sam kraj ubacite spanać, vratite piletinu u posudu i servirajte posuto peršunom i parmezanom.