FANTASTIČAN OKUS: Ukusni pileći medaljoni
Evo jedna ideja za današnji ručak. Sigurno će vam se svidjeti.
SASTOJCI
400 g filea pilećih prsa
2 jaja
2 žlice soka od limuna
Sol
Prstohvat šećera u prahu
1 žličica škrobnog brašna
1 žličica brašna od rogača
150 g krušnih mrvica
Ulje za prženje
PRIPREMA
Operite piletinu, dobro posušite pa narežite na komade veličine zalogaja. Pomiješajte jaja sa sokom od limuna, solju i šećerom u prahu.
Pripremite mješavinu od škroba i brašna od rogača te krušne mrvice. Ugrijte ulje za prženje te držite temperaturu na 170 stupnjeva.
Uvaljajte piletinu najprije u mješavinu sa škrobom, potom u mješavinu jaja i soka od limuna te na kraju u krušne mrvice.
Ostavite medaljone da odstoje oko 5 minuta pa ih pržite u tri porcije (svaku oko 4 minute uz povremeno okretanje).
Ostavite medaljone da se ocijede na kuhinjskom papiru. Po želji poslužite sa saltom od krompira i krastavaca.