ZNATE LI ŠTA JE OVO NA SLICI? MIGOLJI SE I PREPALO JE SVE: Snimljeno ispred bolnice, a evo da li je opasno.

Kiosk
ZNATE LI ŠTA JE OVO NA SLICI? MIGOLJI SE I PREPALO JE SVE: Snimljeno ispred bolnice, a evo da li je opasno.
.

"Da li neko može da prepozna šta je ovo, oko pola metra je dugačko? Snimljeno ispred bolnice u Brezoviku", piše u opisu snimka na Podgoričkom vremeplovu.

Dugačak tanak crv koji se migolji na prvi pogled izaziva nelagodu. Mnogi pratioci su napisali da upravo takvo stvorenje izađe iz skakavca kada ugine.

"Ovakva stvar izađe iz velikog zelenog skakavca ako ga ubiješ... Koprca se kao glista, samo je tri puta duze po duzini...nego što je sam skakavac..... ili glista....", jedan je od komentara.

Bilo je i veoma jasnih objašnjenja znalaca, koja kada pročitate nije vam baš lijepo.

"U pitanju je parazitski valjkasti crv poznat pod imenom konjska dlaka. Ovi crvi su uglavnom dugački do 40cm, bez promjene u debljinu čitavom dužinom tijela. Mogu se naći u rijekama, rezervoarima za vodu, potocima, sistemima za zalivanje,… pa i u ribama. Odrasle jedinke žive slobodno u vodi, ali se mogu naći i nakon kiše na otvorenom, dok larve žive kao paraziti u insektima, ribama, rakovima. Nije opasna po čovjeka, ali bi bilo poželjno da se ovom crvu ne omogući nastavak razmnožavanja, pošto može dospjeti i u pijaću vodu", napisao je neko pod nikom pet_reptiles_montenegro.

Inače, ovi crvi su parazitske životinje dugačke oko 20 centimetara i imaju tanko tijelo poput vlasi.

Mogu se naći u vlažnim prostorima, rijekama, rezervoarima za vodu, potocima, sistemima za zalivanje… pa i u ribama. Odrasli žive slobodno u vodi, ali larve žive kao paraziti na insektima, ribama, rakovima...

Iako su mnogi pisali da je opasan za ljude, i da može da napadne srce, istina je da nije opasan za ljude, kako nauka kaže.

Izvor: zenablic.rs

Ne propustite