BILA JE JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA JUGOSLAVIJE: Silija iz "Poslednjeg kruga u Monci" više ne liči na sebe, EVO KAKO IZGLEDA DANAS

Kiosk
BILA JE JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA JUGOSLAVIJE: Silija iz "Poslednjeg kruga u Monci" više ne liči na sebe, EVO KAKO IZGLEDA DANAS
.

Vesna Stanojević je glumom počela da se bavi još u Trećoj beogradsko gimnaziji. Prvo je upisala orijentalistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, zatim je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, pa na kraju iz drugog pokušaja Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

lek-za-dijreju-postoji-5

U filmu “Tri karte za Holivud” pojavljuje se jedna od najupečatljivih scena u kojem Ruža, u stvarnom životu Vesna Stanojević, vodi ljubav sa Branislavom Lečićem pre nego što treba da dođe predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito. Vesna je prvu veliku ulogu na platnu imala u filmu “Poslednji krug u Monci” kao Suzana, a potom je usledio pomenuti film i scena sa Lekom. 

Slavu je stekla kao zgodna i odana devojka opasnog momka Urketa, kojeg je tumačio Dragan Nikolić.

Vesna se pre više od dvadeset godina odselila iz tadašnje Jugoslavije u London, gde je zapažena po ulogama Helene u filmu Helena, Svetlane u filmu Samo Šansa, Sonje u igranom filmu Nebo u cvatu, Pepsi u radio-drami Gvozdena Zavesa, sa čuvenom holivudskom zvezdom Robertom Vonom.

screenshot-18
U rodnu zemlju se vraća snima, pa naglašava da je prve godine u Londonu učila da prihvati tamošnji kod ponašanja, ali ne krije da je srećna što joj je pošlo za rukom da u Engleskoj nastavi da se bavi profesijom koju voli.

- To jeste bila prepreka. Nisam htela da idem tamo da igram neke uloge koje ne bih igrala ovde samo zato što je to velika produkcija. I zato sam završila postdiplomske studije i radim kao profesor glume. To mi je bilo kreativno. Mene je zanimalo da odem na zapad i da odradim nešto što nisam mogla da uradim ovde. To je bila velika žrtva i naravno da je meni kao glumici kojoj je karijera bila u punom usponu bio šok za sistem. Čovek se navikne i sve nove stvari uči. Da se bori i dokazuje. S druge strane da sam ostala ovde verovatno bih se borila sa drugim nemanima i to ne bi bilo jednostavno., rekla je ona.

Ovako Vesna Stanojević sada izgleda:

lek-za-dijreju-postoji-4

Ne propustite