BRENA SLAVI ROĐENDAN, ODMAH OBJAVILA SLIKU IZ AMERIKE: Evo koliko godina je danas napunila, PRISTIŽU POSEBNE ČESTITKE

Objavljeno:20.10.2021 - 10:00
A A A Times Arial

Lepa Brena otišla je iz Srbije na putovanje u Ameriku, a njeni pratioci setili su se da je njoj danas poseban dan.

Naime, pjevačica proslavlja rođendan van naše zemlje, a na društvenim mrežama podijelila je nekoliko fotografija sa putovanja na kom su i njene prijateljice.

Na jednoj od fotografija vidi se Brena koja u ruci drži opasnu životinju. Ona se i preko "storija" prisjetila svog odrastanja, pa objavila fotku kada je bila djevojčica.

Brena je danas napunila 61. godinu, a pjevačici su mnogi čestitali, među prvima njena bliska koleginica Dragana Mirković.

2761303-screenshot-1-ff

Ono po čemu Brenu itekako svi pamte jesu njene duge i vitke noge, kojima i danas nema konkurencije, a podsjetimo se da su još 1983. godine muškarci ludjeli za njenim savršenim izgledom.

Jednom prilikom Brena je otkrila i kako je dobila nadimak kada se pojavila kao Fahreta Jahić.

- Na košarkaškom terenu je nastao nadimak Lepa brena. Treneru Vladi Bajeru je bilo komplikovano da me doziva: 'Fahreta, Fahreta!'. Moje kolegice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: 'Ko je ta Brena?!'. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša - objasnila je svojevremeno Lepa Brena.