TAJNI SASTOJAK KOJI PEČENOM KROMPIRU DAJE NEZABORAVAN OKUS: Od sada ćete ga samo ovako spremati
Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan.Najprije treba krompir obariti, pa tek onda peći - tako će ostati sočan iznutra i dobiti hrskavu koricu. Ono što je tajna ovog recepta je kocka za supu. Rastvorite je u vodi prelijte preko i zapecite. Oduševićete se, piše Stvarukusa.rs.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 1 kocka za supu pileća
- 1 čen bijelog luka
- 1 glavica crnog luka
- so i biber
- ulje
Priprema:
Crni i bijeli luk isjeckajte na sitno. Krompir ogulite, isecite na kriške. U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne. Kuhajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocijedite a vodu sačuvajte. Povrće potom sipajte u vatrostalnu posudu.
Odmjerite oko 100 ml vode u kojoj ste kuvali povrće i razmutite pileću kocku za supu. Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.