ISPRAVKA VIJESTI: Policajac 2019. godine ostavio poruku na računu trudnoj konobarici i rasplakao je

Kiosk
ISPRAVKA VIJESTI: Policajac 2019. godine ostavio poruku na računu trudnoj konobarici i rasplakao je
Mladu 23- godišnju trudnicu u sedmom mjesecu trudnoće prilično je iznenadio jedan policajac.

Mladu 23- godišnju trudnicu u sedmom mjesecu trudnoće prilično je iznenadio jedan policajac 15. februara 2019. godine. Novi.ba je 13. oktobra ove godine objavio ovaj članak, pogrešno objavivši da se ovaj događaj dogodio prije nekoliko dana. Na intervenciju portala Raskrinkavanje.ba ispravljamo članak i još jednom se izvinjavamo svima.

Naime, Courtney English Cadigan, iako u visokom stupnju trudnoće, radila je kao konobarica kako bi uštedjela što više za svoje prvo dijete.  

Ovaj slučaj dogodio se 15. februara 2019. godine u Lamp Post Diner u Clementonu kada je na ručak došao jedan policajac iz South Jerseya. 

Naručio je salatu i čašu vode i dok je uživao u jelu, čuo je mladu konobaricu kako razgovara s ostalim gostima o svojoj trudnoći i koliko će dugo još raditi. U taj restoran uglavnom dolaze stalni gosti, a spomenuti policajac, koji je želio ostati anoniman, to nije bio. Čuo je, naime, da će Courtney raditi kao konobarica još šest do osam sedmica, a termin poroda joj je bio prvog aprila 2019. godine.

Nakon što je pojeo svoj obrok, policajac je platio račun u iznosu 8.75 dolara, no ostavio je trudnoj konobarici i napojnicu u iznosu od 100 dolara. Uz to, na računu je napisao: "Uživaj u svom prvom djetetu. To nikada nećeš zaboraviti!"

a95029f790dff1e3a6f7

Foto: Facebook/RTL

Kada je vidjela račun, buduća majka se rasplakala i obavijestila svog oca o ovome što joj se dogodilo.

 "Zasigurno je čuo moj razgovor s ostalim gostima kada sam rekla da mi je ovo prvo dijete i da neću još dugo raditi", ispričala je Courtney za The Post.

Otac djevojke Brian Cadigan bio je toliko dirnut gestom policajca da je odlučio objaviti fotografiju računa na svom Facebook profilu i zahvaliti velikodušnom strancu.

"Koliko je to divna osoba. Ne samo da je ostavio mojoj kćeri velikodušnu napojnicu već se potrudio i ostavio poruku. Gospodine policajče, ne znam tko ste, ali moju ste djevojčicu rasplakali i učinili ovu godinu posebnom. Hvala Vam. Inače jako cijenim policajce i sve što radite za nas, ali vi ste otišli korak dalje u svojoj ljudskosti i pokazali kako ste predivno ljudsko biće. Bog Vas blagoslovio". Njegovu je kćer, buduću samohranu majku djevojčice, ostavio dečko koji je otac djeteta, ali joj pruža podršku, otkrio je Brian.

Ne propustite