"Čovjeku se pokvari auto i odšeta do obližnjeg samostana"

Kiosk
"Čovjeku se pokvari auto i odšeta do obližnjeg samostana"
Čovjeku se pokvari auto i odšeta do obližnjeg samostana

Čovjeku se pokvari auto i odšeta do obližnjeg samostana, gdje pita fratra može li prenoćiti tamo. Fratar mu dopusti, te ga dovede do spavaće sobe. Usred noći probudi ga nekakav izrazito čudan zvuk, nešto što nikada u životu čuo nije. Ujutro on odmah upita fratra što je to bilo, na što mu ovaj odgovori: "Ne mogu ti to odati, ti nisi fratar."

Godinama je čovjeka mučilo što je bio izvor zvuka te se odluči vratiti u samostan i zamoliti za još jednu noć tamo. Kad ono, ista stvar. U neko doba noći se sobom razlijegao nepoznat zvuk, pa odmah ujutro krene gnjavit fratra:

- Dobro, kakav je to zvuk?

- Neću ti reći. Nisi fratar.

- Pa kako da postanem fratar?

- Obiđi svijet i prebroji svako zrnce pijeska i svaku vlat trave.

Čovjek odmagli i nakon još sedam godina vrati se sa svojih putešestvija.

- Oče, obišao sam čitav planet i utvrdio da na njemu ima 132431663784282000000 vlati trave i 274628568755857376332765383240 zrnaca pijeska. Jesam li

vičan fratrovanju?

- Jesi. Pođi, da ti predam Sveti ključ.

Pođu oni u podrum, gdje fratar preda čovjeku ključ, usmjeri ga prema drvenim vratima i kaže: "Sada ćeš saznati što proizvodi taj zvuk."

Čovjek otvori drvena vrata, kad ono nađe se pred kamenim vratima. Otvori i njih, pa na red dođu vrata od tvrde gume, pa bronce, srebra, bakra, platine, zlata, safira, topaza, ametista...

Nakon što je pootvarao nebrojeno mnogo vrata, okrenuo je ključ drhtavim rukama i otvorio posljednja vrata. Čovjek je tada konačno ugledao izvor zvuka koji ga je kopkao godinama. Stajao je zaprepašten, bez riječi. Znate li što je vidio?
 

Ne mogu vam to otkriti, vi niste fratar!!!!

Ne propustite