Na danšnji dan 1958. godine: Rođen Milan Mladenović frontman kultne grupe "EKV"

Na danšnji dan 1958. godine: Rođen Milan Mladenović frontman kultne grupe "EKV"
Počeo je da svira u četvrtom razredu osnovne škole kada je od oca na poklon dobio gitaru. To je obilježilo njegov životni put.

Muzičku karijeru je počeo kao član sastava "Šarlo Akrobata", osnivač je i frontman "Katarine druge", a potom i "Ekatarine Velike". Iako je živio samo trideset šest godina, legendarni muzičar ostavio je neizbrisiv trag u rok muzici naših prostora. Mnogo se polemisalo i govorilo da je imao sidu i bio narkoman, ali uzrok smrti "večitog dečaka" i velikog šmekera, bio je rak pankreasa.

Njegov otac bio je rodom iz Kruševca, a radio je kao oficir JNA, dok je majka bila domaćica iz Makarske. Od prvog dana pa sve do smrti, punih trideset šest godina borio se za muziku i živio po pravilima koje mu je ona nametala.

Počeo je da svira u četvrtom razredu osnovne škole kada je od oca na poklon dobio gitaru. To je obilježilo njegov životni put.

ekv2
 
Kroz život je išao srcem i stihijski, a bio je vedrog duha, uvek nasmijan i pozitivan, iako su njegove pjesme uglavnom bile "mračne".
 
Najžalosnija činjenica jeste i da najveći broj članova, bližih saradnika i prijatelja najupečatljivijeg jugoslovenskog benda EKV danas nije među živima.
 
Basista Bojan Pečar umro je u Londonu od srčanog udara 13. oktobra 1998. Klavijaturistkinja Margita Stefanović 18. septembra 2002. godine u Beogradu, a uzrok njene smrti nikada nije zvanično potvrđen, mada se vjeruje da je umrla od posljedica intravenoznog korišćenja droge.
 
Ostali članovi benda preminuli su od side: Ivan Vidović 1992. i Dušan Dejanović 2000. godine što čini tragediju ovog benda još većom.

ekv3

Uprkos svemu priča o njima i dalje živi istom snagom kao i osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka.
 
Godine prolaze, ali legenda o ovom jedinstvenom muzičaru živi istim žarom, a zvuci neprolaznih hitova koje je ostavio za sobom mogu se svakodnevno čuti po kafićima, klubovima i parkovima, gdje neki novi klinci čuvaju sjećanje na jednog velikog čovjeka, bez koga ex YU rok scena nikada ne bi bila ista.

Ne propustite