Dar čovječanstvu koji je još uvijek ilegalan u većem dijelu svijeta

Iz očaja, odlučili su svoje dijete da liječe kanabisom i podijelili sa svima svoje iskustvo! (VIDEO)

Objavljeno:20.09.2015 - 14:16
A A A Times Arial

Millie pati od epilepsije i imala je do 700 zastrašujućih i bolnih napada dnevno.

Dijagnoza je bila toliko teška da su roditelji vjerovali da ona nikad neće prohodati niti progovoriti. U ovom izdatku iz serijala National Geographica “Cannabis for Kids”, Milliein liječnik priznaje da standardni lijekovi za epilepsiju mogu uzrokovati velike probleme kod djece, a roditelji su se s time složili. Millie je bila na tri različita ljeka kad su roditelji odlučili istražiti alternative. “Osjećali smo se kao da su nam ruke vezane”, objasnio je otac.

Odlučili su ostaviti većinu svoje imovine i preseliti u Colorado, gdje je medicinska marihuana legalna i dostupna. Počeli su joj davati CBD, jedno od aktivnih jedinjenja iz marihuane, kao tretman za epilepsiju, i odmah su uočili golemi napredak. “Petnaest minuta nakon prve doze bila je skroz budna i zagledala sve naokolo,”, kaže njena majka. Nakon 90 dana tretmana CBD-om, broj napada je pao za 70 do 90 posto dnevno, piše True Activista | Fresh.hr.

Priznaju da je otisnuti se na taj put bilo “teško i strašno”, ali ne žale zbog odluke da upotrebe kanabis. “Ne znam zašto se toga ljudi toliko boje”, kaže otac. “Mislili smo da naša kćerka neće dugo ostati s nama, a sada smo uvjereni da će hodati i govoriti kao druga djeca.” Majka se slaže, nada se da će budućnost biti srećna, ona u kojoj je njeno dijete pobjedilo usprkos lošim izgledima.

Sve zahvaljujući čudesnom prirodnom lijeku iz biljke, dara čovječanstvu koji je još uvijek ilegalan u većem dijelu svijeta.