Pojavile se nove slike: Kim Jong-un izgleda mršavije nego ikad

Kiosk
Pojavile se nove slike: Kim Jong-un izgleda mršavije nego ikad
Pojavile su se nove fotografije Kima Jong-una na kojima sjevernokorejski vođa izgleda mršavije nego ikad.

Pojavile su se nove fotografije Kima Jong-una na kojima sjevernokorejski vođa izgleda mršavije nego ikad.

Kim je snimljen u Pjongjangu kako pozdravlja "mlade volontere", kako ih on zove, povodom Dana mladih u Sjevernoj Koreji. Nosio je bijelu košulju opuštenijeg kroja, a to je odmah potaknulo komentare o njegovoj težini, zbog koje je navodno imao i zdravstvenih problema.

Mnogi sad propitkuju razloge Kimova naglog mršavljenja, kao i način na koji bi se to moglo prezentirati u Sjevernoj Koreji.

"Sjeverna Koreja bi mogla pokušavati prodati priču ljudima da Kim Jong-un gubi na težini jer se previše trudi poboljšati živote ljudi u Sjevernoj Koreji", rekao je profesor Cheong Seong-chang za CNN nedavno.

3af13759-e53e-439f-8f68-4f7116adea39

foto: Reuters

Propaganda?

Neki svjetski mediji tvrdili su da bi Kim gubitkom težine mogao pokušati prodati i priču da i on gladuje "iz solidarnosti s narodom" u svojoj zemlji koja se u posljednje vrijeme nosi s nestašicom hrane.

I sjevernokorejski mediji, pod kontrolom države, pisali su kako jedan neidentificirani građanin kaže da Kim izgleda mršavo. Inače, takve opaske o zdravlju diktatora su veoma rijetke. 

"Srce mi je slomljeno, svi pričaju o tome kako su im suze odmah navrle kad su ga vidjeli", opisali su sjevernokorejski mediji navodnu izjavu jednog građanina.

"Bez obzira na to koja je stvarna motivacija za Kimovo brzo mršavljenje, čini se da postoji propagandni interes u pokazivanju da čak i čelnik Sjeverne Koreje trpi nestašice hrane koje trenutno pogađaju zemlju", rekao je nedavno Chad O'Carroll, šef skupine Korea Risk Group iz Seoula.

(Index.hr)

Ne propustite