Dekorirajte svoj dom u vrijeme blagdana

Sve za dom
Dekorirajte svoj dom u vrijeme blagdana
Vrijeme blagdana je vrijeme druženja i uživanja. Dekorirajte svoj prostor, oslobodite se suvišnih stvari i dočekajte goste na najbolji mogući način.

Vrijeme blagdana je vrijeme druženja i uživanja. Dekorirajte svoj prostor, oslobodite se suvišnih stvari i dočekajte goste na najbolji mogući način.

1. Minimalizirajte dekor

Kada počnete vaditi blagdanse ukrase, odmah izaberite one najljepse i vama najdraže, a ostalo dajte nekome tko bi mogao uživati u tome. Spremite sve u neku kutiju i ostavite negdje gdje znate da će je netko pronaći. Napišite na njoj "blagdanski ukrasi".

2. Donirajte

Sve kapute, igračke i knjige koje više ne trebate skupite i donirajte. Ako imate malo stariju djecu, uključite njih u cijeli proces i neka i oni daruju ono što žele. Spakirajte sve što su vaši klinci prerasli i donirajte ih u neku organizaciju ili odnesi nekoj obitelji koja je u potrebi. To će pomoći nekome drugom, ali i vama da oslobodite prostor za nove stvari.

3. Pogledajte svoju kuću tuđim očima

Pokušajte zamisliti da ste gosti i prošetajte nekoliko krugova kroz kuću. Usredotočite se na glavne dijelove vaše kuće kao što su dnevni boravak, kuhinja i kupanica. Možete učiniti puno stvari u jednom danu. Ako vam za blagdane dolaze gosti, dobro pregledajte sve ono što će oni koristiti i obezbijedite im čiste ručnike, čistu posteljinu, osvježite im prostor nekim mirisnim svijećama, pobrinite se da im je toplo. 

4. Razmislite o zapošljavanju profesionalca

Ako organizira svoj dom, a jednostavno ne znate odakle bi krenuli ili samo imate višak novca, razmislite o zapošljavanju profesionalca bar na jedan dan. On vam može uraditi puno više posla nego što mislite jer gleda na stvari objektivno. Nije emotivno vezan za neke stvari kao vi. Cijene se kreću od 100 do 150 KM na dan, a neki pored toga imaju i milimalno dva do tri zahtjeva. Oni vam pomažu organizirati prostor, pripremiti dom za dolazak gostiju i umotati poklone za darovanje.

Potražite visoko-ocijenjene organizatore s kojima se osjećate ugodno.

Kada sve to završite, opustite se i jednostavno uživajte sa svojom obitelji.

Ne propustite