URADITE 1 STVAR DOK SJEDITE NA ŠOLJI - SPAS JE ZA ZDRAVLJE: Sprječava infekcije i upalu bešike, a traje bukvalno 2 sekunde!

Kiosk
URADITE 1 STVAR DOK SJEDITE NA ŠOLJI - SPAS JE ZA ZDRAVLJE: Sprječava infekcije i upalu bešike, a traje bukvalno 2 sekunde!
.

Zbog jedne greške pri odlasku u WC, urinarne infekcije napadaju i nastaje upala bešike!

Urinarne infekcije muče veliki broj ljudi, a ponekad jednostavne izmene u načinu vršenja male nužde mogu da utiču na njihovu učestalost. 

Urinarne infekcije i upala bešike nastaju kada se urin predugo zadrži unutar bešike, što omogućava razvoj prevelikog broja bakterija. Unutrašnji površinski sloj uretre, mokraćnog kanala i same bešike postaće crven i nadražen, a urinarna infekcija osim stalnog osjećaja da morate da idete u WC može da se manifestuje i oštrim bolovima.

Prosječna zapremina bešike je oko 800-900 mililitara, i većina nas otići će u toalet kada bešika pošalje "signal" da je puna do dvije trećine. Doktorka Šri Data, ginekolog i akušer sa jedne klinike u Londonu, objasnila je tehniku koja će nam pomoći da svaki put ispraznimo bešiku i "oteramo" bakterije.

"Koristite tehniku duplog odlaska u WC. To znači da mokrite, potom ustanete i ostanete u stojećem položaju par sekundi, a onda sjednete i probate da mokrite još jednom. Iznenadiće vas koliko je ponekad ostalo urina koji niste izbacili, jer ste mlaz prekinuli po navici", rekla je ona.

"Vrlo je jednostavno, a na duge staze može da ima odličan efekat na zdravlje i sprječavanje urinarnih infekcija", rekla je doktorka.

Još jedna tehnika pravilnog pražnjenja bešike nalaže da sednete na šolju, raširite noge makar toliko da vam se kolena ne dodiruju, i blago se nagnete napred.

Nekoliko svakodnevnih stvari koje možete uraditi da spriječite urinarne infekcije su na ovom spisku:

Uvijek ispraznite bešiku do kraja
Brišite se od naprijed, ka pozadi
Uvijek idite u toalet nakon sesualnih odnosa
Nosite pamučni donji veš
Pijte mnogo vode
Prednost dajte tuširanju, ne kupanju u kadi

(MONDO)

Ne propustite