Antonijević optužuje i Radivojević: "Prišla je i rekla: Nemoj, i ja bih ga ubila"

Objavljeno:24.08.2021 - 20:20
A A A Times Arial

Glumac Dragan Bjelogrlić priveden je juče pod sumnjom da je s leđa napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario ga više puta u glavu. Incident se dogodio oko 4 sata ujutru u niškom hotelu "Ambasador", a Bjelogrliću je određen pritvor do 48 sati.

Tradicionalni niški festival Filmski susreti pao je u sjenku zbog skandala koji se dogodio kada je Bjelogrlić prišao i počeo da udara Antonijevića, u hotelu gdje su smješteni glumci tokom manifestacije.

O napadu svjedoči i snimak sa nadzornih kamera koji se pojavio u medijima.

Bjelogrlić je priveden oko 9 sati ujutru. Više od tri sata je proveo u policijskoj stanici Medijana u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Danas je u Osnovnom javnom tužilaštvu saslušanje glumca i svjedoka incidenta, prilikom koga će biti odlučeno da li će Bjelogrliću biti određen pritvor.

"Danas sam bolje. Snimao sam glavu, zbog hematoma treba biti oprezan", kaže za Tv Prva Predrag Antonijević.

"Osećam se jako loše, poraženo. To je bila jedna jako ružna i sramna situacija. Van moje moći i bez moje krivice sam napadnut, na podao, kukavički i mučan način. Više od toga bole komentari, gde je Bjelogrlic pozdravljen i traže se izgovori za napad", kaže Antonijević koji tvrdi da sa njim tog dana nije bio u kontaktu.

"Prvi kontakt je bio kada me je udario pesnicom. To najgore barabe mogu da urade. Vežbao je očigledno sa navijačima. Opsovao mi je Daru, majku, rekao 'ubiću te', 'šta ti mene provociraš'", tvrdi Antonijević i dodaje da je sa Bjelorglićem bila glumica Katarina Radivojević.

"Oni su bili zajedno, bila je tu i Neša koja je vlasnica biokskopa Roda. Pritrčala je i rekla nemoj, i ja bih ga ubila", ispričao je reditelj.

Inače, spekulisalo se da je glumica ljuta na Antonijevića jer je nema u drugoj sezoni serije "Ubice mog oca", kao i da je te večeri kada se napad dogodio ohrabrivala Bjelogrlića na takav čin.

"Ja nisam sa njom posle druge sezone u kontaktu. Nisam je video u međuvremenu. Izgleda da su dosta popili, kako javljaju bilo je i nekih supstanci. Znam da me Bjelogrlić ne voli, otkrio sam njegovu korupcionašku aferu".

Antonijević kaže da ga više od napada boli to što mnogi podržavaju Bjelogrlića, opravdavajući njegov čin, pa mu čak i čestitaju na tome.

"Šta sam skrivio da neko kaže 'ruka ti se pozlatila', kao i da sam to zaslužio", pita se Antonijević.

(Radio Sarajevo)