ISKUSNE DOMAĆICE NIKADA NE PRAVE OVE 3 GREŠKE KADA KUVHAJU: Zbog njih hrana završi u kanti za đubre

Objavljeno:16.08.2021 - 21:20
A A A Times Arial

Nikada nemojte da pravite ove greške u kuhanju! Upropastićete jelo, a da nećete imati pojma šta ste uradili pogrešno.

Da bi jelo bilo ukusno, nije dovoljno samo imati dobar recept. Potrebno je i da znate neke male "cake" a koje prave veliku razliku. Pročitajte koje greške iskusne domaćice nikada ne bi napravile...

1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010

Odmrzavanje mesa

Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.

"Besomučno" mariniranje

Pogrešna je pretpostvka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti "gumastije", za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima "paca", kao što su sirće i limun.

Prženje bijelog luka

Bijeli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vrijeme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vrijeme da postane staklast. Rješenje ovog problema bi moglo da bude da bijeli luk isječete na veće komade...

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!