KAKO DA VAM ULJE NIKAD NE PRSKA VAN TAVE: Kulinarski trik koji rijetko ko zna VIŠE NEMA ODMICANJA
Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka.
Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama. Iako pržena hrana nema sjajnu reputaciju među zagovornicima zdravog načina života, zbog ukusnog obroka spremni smo i da zažmurimo na neke stvari.
Međutim, ono što nas često odvraća od prženja hrane je nered koji ostaje nakon toga. Ulje može da ostavi tragove na šporetu i u kuhinji. Ipak, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprječava, a retko ko ga zna. Kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli dok je ulje još hladno.
Pored toga, prije nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrijano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano spuštajte u tiganj, sa što manje visine.