KUHAR OTKRIO KAKO DA KISELI KRASTAVCI BUDU KAO IZ RADNJE: Svi prave iste greške, a razlika u ukusu je ogromna 

Kiosk
KUHAR OTKRIO KAKO DA KISELI KRASTAVCI BUDU KAO IZ RADNJE: Svi prave iste greške, a razlika u ukusu je ogromna 
Postoji nekoliko grešaka koje većina domaćica pravi kada priprema zimnicu.

Postoji nekoliko grešaka koje većina domaćica pravi kada priprema zimnicu. Evo kako ukiseliti krastavce da budu kao kupovni. Zapravo, još bolji!

Kiseli krastavčići spadaju u jednu od najomiljenijih zimnica, ali čak i najiskusnijim domaćicama rijetko polazi za rukom da "pogodi" onaj prepoznatljivi ukus kupovnih kornišona. Šta je to što radimo pogrešno?

Šef restorana "Goodman" ukazao je na nekoliko grešaka koje većina kuharica pravi, ne znajući da su one uzrok što zimnica nije uspjela. 

kiseli-krastavcici-smrt-oprezan-807500580

"Ako su krastavci bezukusni i meki nakon kiseljenja, to je znak da ste izabrali pogrešnu sortu. Za zimnicu su najbolji oni koji imaju krupne tačkice i 'crne bodlje'. Takođe, krastavci će biti ukusniji ako birate one sa debelom korom. Povrće treba da bude malo - ne duže od 10 cm. I obavezno probajte prije kiseljenja. Ako su krastavci gorki, tu nema pomoći - bacite ih."

Takođe, prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu, nego česmovaču, savjetuje kuhar.

Koristite krupnu so i izbjegavajte jodiranu. Dobar savjet je i da potopite krastavce u vodu prije pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim.

Takođe, ne zaboravite da preokrenete zatvorene tegle, tako neće propustiti vazduh.

Ne propustite