DA LI ZNATE DA NA SUNĐERU IMA VIŠE BAKTERIJA NEGO NA WC ŠOLJI? Ne morate da ga odmah bacite, postoji jednostavno rješenje za dezinfekciju
Prema nedavnom istraživanju objavljenom u magazinu "Journal of Environmental Health" rok upotrebe kuhinjskog sunđera može biti dug i do tri nedjelje, ako se pravilno održava.
Upotrebljen sunđer za sudove vjerovatno je najprljavija stvar koju imate u kući, jer se na njemu skuplja više bakterija nego na wc šolji.
Stoga je preporučljivo da se menja što češće - minimum jednom nedjeljno.
Međutim, prema nedavnom istraživanju objavljenom u magazinu "Journal of Environmental Health" rok upotrebe kuhinjskog sunđera može biti dug i do tri nedjelje, ako se pravilno održava.
Zbog toga je jako važna dezinfekcija, i to sano na visokim temperaturama, kako biste bili sigurni da ste ubili sve bakterije.
Potrebno je da u veće lonče sipate vodu, ubacite kašičicu praška za veš ili sode bikarbone, sačekate da voda provri, i ubacite sunđer.
Nakon par minuta smanjite vatru i ostavite ga u ključaloj vodi da se "kuha" još desetak minuta. Posle toga sklonite lonče sa šporeta, iscjedite vodu i ostavite sunđer da se osuši na suncu.
Na ovaj način možete dezinfikovati i sunđeraste krpe za upijanje vode.