AKO KANDIDAT OVO URADI, ODMAH KAŽEMO "DOVIĐENJA": 3 pitanja koja morate postaviti na razgovoru za posao i 1 kobna GREŠKA

Kiosk
AKO KANDIDAT OVO URADI, ODMAH KAŽEMO "DOVIĐENJA": 3 pitanja koja morate postaviti na razgovoru za posao i 1 kobna GREŠKA
.Napisali ste super CV, dobili poziv i sada bi trebalo da se pripremite za razgovor za posao. Dženifer Šepli, potpredsjednica globalne akvizicije u kompaniji LinkedIn, objasnila je da postoje pitanja koja bi trebalo da postavite na razgovoru za posao, a koja vam povećavaju šansu da ga dobijete. 

Napisali ste super CV, dobili poziv i sada bi trebalo da se pripremite za razgovor za posao. Dženifer Šepli, potpredsjednica globalne akvizicije u kompaniji LinkedIn, objasnila je da postoje pitanja koja bi trebalo da postavite na razgovoru za posao, a koja vam povećavaju šansu da ga dobijete. 

"Pripremite se za svaki razgovor kao da je to jedini posao za koji se prijavljujete. Pročitajte sve što možete o kompaniji kako biste imali spremna tri pitanja", savetuje ona.

Trebalo bi da pokrijete tri ključne stvari svojim pitanjima, savetuje ona. Detalj o samoj poziciji, detalj o misiji kompanije i kulturu na radnom mjestu. Mnogi se neće setiti da pitaju za treću stavku, ili će misliti da je to nepristojno, ali nemojte da se stidite i slobodno pitajte sve što vas zanima.

"Mnogi kandidati prijavljuju se za više poslova i onda na intervjuu stalno pitaju isto. Normalno je pitati kolika je plata ili kakvo je radno vrijeme, ali to su sve uslovi koje ćete imati na svakom poslu. Poslodavac želi da zna da se interesujete konkretno za njegovu organizaciju i tim, i da pokušavate da nađete način da se baš tu uklopite", kaše Šeplijeva.

Istražite baš tu kompaniju i postavite pitanje koje počinje rečenicom "primijetila sam", "pročitao sam", "čuo sam", "prijatelj koji poznaje vašeg zaposlenog mi je rekao da"... Nemojte pominjati neke tračeve već ono što je zvanično dostupno kao informacija, to će pokazati da ste "uradili domaći" i da se interesujete baš za taj posao.

"Najgore što kandidat može da uradi je da ne postavi nijedno jedino pitanje. To govori dosta o njegovom karakteru i tome kako će ga poslodavac doživjeti. Ako ne pitate sada, možda nećete pitati ni kasnije kada vam nešto nije jasno i onda ćete napraviti neku grešku", objasnila je ona.

(MONDO)

Ne propustite