TEST

ZNATE LI ČITATI LJUDE? Kojoj djevojci je RAZGOVOR DOSADAN? SAMO JE JEDAN TAČAN ODGOVOR

Objavljeno:30.07.2021 - 13:25
A A A Times Arial

Govor tijela nam često otkriva mnogo više od riječi koje čovjek može pažljivo da bira i prilagodi situaciji u kojoj se nalazi.

Kako da znate kada je ono što vam govore pouzdano i istinito, a kada vas lažu? Riječi mogu biti neistinite, ali govor tijela nikada ne laže, jer je to obično nešto što se radi podsvjesno, piše crnoibelo.rs.

1. Koji od šefova ne misli ono što kaže?

1

Tačan odgovor je šef u sredini, jer su prekrštene ruke odraz nesigurnosti.

2. Koji od tri momka se trudi da flertuje?

2

Tačan odgovor je momak u sredini, on govorom tijela pokazuje da želi da flertuje. Zašto? Zato što je dodirivanje kose često znak “flerta”, odnosno znak da nam se sagovornik dopada.

3. Kojoj djevojci je neprijatno?

3

Tačan odgovor je djevojka koja ima prekrštene ruke. Prekrštene ruke, odnosno zatvorene ruke, ukazuju na to da se osoba ne osjeća prijatno u vašem društvu.

4. Koja od tri djevojke je uznemirena?

4
Tačan odgovor je: djevojka u sredini. Dodirivanje vrata je gest koji ljudi koriste kada su uznemireni i kada žele da smire svoje emocije i “spuste loptu”.

5 Kome je razgovor dosadan?

5

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!