SVEKAR JE DOŠAO NAKON MOG PORODA U PORODILIŠTE: Njegove riječi su mi zvonile u ušima danima, a onda sam presjekla

Kiosk
SVEKAR JE DOŠAO NAKON MOG PORODA U PORODILIŠTE: Njegove riječi su mi zvonile u ušima danima, a onda sam presjekla
.

Svaka mama zna da je porođaj emotivan, izazovan i bolan. Jednu ženu je nekoliko sati nakon tog iskustva posetila porodica, a svekar ju je šokirao svojim okrutnim komentarom.

"Bila sam iscrpljena od višesatnog porođaja koji je okončan carskim rezom. Sjedela sam na krevetu i gledala ga kako drži bebu u rukama te joj se osmijehuje. Taj divan trenutak je uništio kada me je pogledao i rekao: "Bila si mnogo lijena da bi se se sama porodila, je l'?"

"Svekar tvrdi da je to bila šala, ali iz njegovih očiju se vidjelo da u njoj ima istine", napisala je ova mama.

I svekar tu nije stao. Kaže kako i dalje svaki put kad dođe u posetu sprječava svog sina da radi ono što smatra "ženskim poslovima".

"U to uključuje mijenjanje pelena, hranjenje, kupanje, čak i igranje s djetetom. Njegov stav je da djeca ne treba da se čuju i budu mirna, pa stalno pregovara. Govori da dječaci ne plaču, da ne smeju da jedu otvorenih usta i slično", ističe ova majka troje djece.

To sve je odvratilo djecu od bake i deke, odnostno od muževljevih roditelja.

"Presjekla sam. Deca više ne žele da idu kod bake i deke, a njega ignorišu na porodičnim okupljanjima. U prošlosti ih je rasplakao više puta. Njegov seksizam me frustrira", zaključila je, prenosi Kidsport.

(Žena Blic)

Ne propustite