NAULJENI SPORTISTA IZ TONGA DANAS HIT NA OTVARANJU OLIMPIJSKIH IGARA: A tek da mu vidite slike na Instagramu

Kiosk
NAULJENI SPORTISTA IZ TONGA DANAS HIT NA OTVARANJU OLIMPIJSKIH IGARA: A tek da mu vidite slike na Instagramu
-

Pita Taufatofua ponovo aktuelan zbog ceremonije otvaranja Igara u Tokiju

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara podstakla nas je da se prisjetimo glavne zvijezde prethodne ceremonije, barjaktara Tonge, Pite Taufatofue, koji je postao hit u cijelom svijetu zbog svog stajlinga.

On je bio tradicionalno nauljan bez majice, pa su njegovi mišići došli do izražaja. 

Iako se nije proslavio na Igrama i poražen je u svojoj prvoj borbi, gdje ga je demolirao Iranac Sajad Mardani sa 16:1, Taufatofua je ostao tokom čitavih Olimpijskih igara u Riju i bio je proglašen za "kralja parade" na ceremoniji zatvaranja Igara, gdje je takođe bio prisutan.

Taufatofui se "osladilo" učešće na Olimpijskim igrama, pa je 2016. godine počeo da trenira za Zimske olimpijske igre, gdje je trenirao nordijsko skijanje, a bio je zvijezda i ceremonije otvaraja Zimskih igara u Pjongčangu, gdje je uspomenu i fotku s njim htjela i jedna od najljepših sportistkinja svijeta i najveća zvijezda skijanja - Amerikanka Lindzi Von.

Iako je na otvaranju Igara temperatura bila izuzetno niska, dok su se ostali takmičari obukli u zimsku opremu, Taufatofua je ostao vjeran tradiciji, pa je bez majice nosio barjak Tonge kao jedini predstavnik svoje zemlje.

tan2021-7-23157363701-830x0

foto: Tanjug/AP

Taufatofua se nakon Zimskih olimpijskih igara odlučio i da trenira kajak, ali na Olimpijske igre u Tokiju ipak je stigao tako što će se takmičiti u svom osnovnom sportu - tekvondou, u disciplini do 80 kilograma.

Ponovo je bio i barjaktar svoje zemlje i ponovo je ispoštovao tradiciju i bio je nauljen kokosovim uljem.

Pogledajte fotografije na njegovom Instagramu: 

 

Ne propustite