100% KORISNO! KAD GOD KUPITE PAPIR ZA PEČENJE, URADITE 1 STVAR: Kako ovaj trik prije nismo znali?

Objavljeno:20.07.2021 - 19:26
A A A Times Arial

Nova upotreba papira za pečenje - biće vam čistija kuhinja ako probate ovaj trik!

Kuhinjski elementi kao da "upijaju" masnoću, zar ne? Svaka domaćica zna koliko je teško skinuti kombinaciju prašine i masnih isparenja koji se prosto skore u naslage koje je teško oribati.

Imamo odličan savjet za vas! Postavite po jedan list papira za pečenje na gornje površine i on će skupljati te masne pare i prašinu.

Znamo da mnoge žene misle kako je bolje tu staviti papir za pakovanje. Ali, budimo iskrene: koliko nam posla treba da isiječemo odgovarajuću dimenziju, koliko često zaboravimo da kupimo novu rolnu papira? Koliko vremena potrošimo da izaberemo odgovarajući desen, iako znamo da se ove površine i ne vide?

Papir za pečenje rješava sve te problemčiće. Ne treba vam podsjetnik - kad kupite novo pakovanje, tad je i vrijeme za zamjenu. I da ne zaboravimo - ne može ni kuhinjski ubrus da posluži kao zamjena - suviše je lagan i papiri će letjeti sa ormarića pri prvoj promaji.

Ako su kuhinjski elementi visoki, ovo će vam biti veliko olakšanje. Gornje površine su često najprljavija mjesta u kuhinji, a ovako će održavanje biti mnogo jednostavnije. Ako se pojavljuju insekti u kući, slobodno možete na ovaj papir da postavite i neko domaće sredstvo protiv bubašvaba, a ribanje više neće biti potrebno.

Izvor: Lepa&Srećna

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!