KOBNE GREŠKE KOJE PRAVITE U PRIPREMI JELA SA BIJELIM LUKOM, A NISTE IH SVJESNI: Samo ovako ga treba dodavati!

Kuharica
KOBNE GREŠKE KOJE PRAVITE U PRIPREMI JELA SA BIJELIM LUKOM, A NISTE IH SVJESNI: Samo ovako ga treba dodavati!
Najbolje kuharice dodaju bijeli luk u jelo samo na ovaj način

Najbolje kuharice dodaju bijeli luk u jelo samo na ovaj način

Mali trikovi čine razliku između vrhunskih kuharica i onih osrednjih ili podprosečnih.

Kako sjeckate, pržite, miješate - to može biti baš onaj "tajni" razlog što uradite sve kako piše u receptu, a jelo ne bude kako ste očekivali.

fcsip13garlic-main

Domaćice prave veliku grešku kad pripremaju obroke sa bijelim lukom, ponekad i zato što nema preciznog uputstva u samom kuharu koji koriste.

Nećemo ni da spominjemo milione recepata po Internetu od kojih su mnogi prave "žrtve" nesrećnih grešaka u prevodu.

Kad pripremate jela sa bijelim lukom, glavno pravilo je - dodajte ga pred kraj!

Prženje bijelog luka na samom početku pripreme "rezervisano" je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primjer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će bijeli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.

Naročito budite oprezni ako kuhate u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim bijeli luk dobije bledozlatnu boju.

U većinu jela, ipak, dodajte ovaj dragocjeni začin, jak prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje pred sam kraj i nemojte dugo kuhati jelo poslije toga.

Ne propustite