PRAVO BAJRAMSKO: Pripremite kvrgušu sa piletom po TRADICIONALNOM BOSANSKOM RECEPTU! Oduševit ćete ukućane

Kuharica
PRAVO BAJRAMSKO: Pripremite kvrgušu sa piletom po TRADICIONALNOM BOSANSKOM RECEPTU! Oduševit ćete ukućane
Kvrguša je tradcionalni recept iz Bosne koji je veoma ukusan

Kvrguša je tradcionalni recept iz Bosne koji je veoma ukusan, a priprema se poprilično brzo i jednostavno. Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla.

Sastojci:
6bataka
4 jaja
200ml mlijeka
1 kašičica kisele vode
1 kašičica praška za pecivo
200gr brašna
200ml neutralne pavlake
2 kašike ulja
so, biber, mješavina začina, paprika 

1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010
Priprema: 
Piletinu začinite i poređajte je u nauljenu tepsiju, a zatim stavite u rernu na 200 stepeni 20 minuta.

U posudu stavite jaja, so, mlijeko, jogurt, ulje i prašak za pecivo, pa sve zajedno umutite. Postepeno sipajte brašno, dok ne dobijete smjesu kao za palačinke. 

Izvadite piletinu iz rerne i prelijte je dobijenom smjesom. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Poslije 25 minuta, dodajte neutralnu pavlaku i vratite u rernu na 5 minuta.
 

Ne propustite