DA LI BISTE PROBALI ČOKO-SALAMU? Puna je lješnjaka i keksa, DJECA ĆE SE OTIMATI! Pravi se za 5 MINUTA!
Ukusan desert...
Ukusan desert...
SASTOJCI:
150 ml slatke pavlake
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
tri kašike kakao-praha
tri vanilin-šećera
200 g keksa
150 g lješnjaka
PRIPREMA:
U šerpi sa debljim dnom na tihoj vatri kuvati slatku pavlaku, maslac, čokoladu i kakao, dok se ne dobije glatka i ujednačena smjesa.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi. Zatim dodati grubo usitnjene lješnjake, isejckan keks i vanilin-šećer.
Dobro promiješati i ostaviti da se ohladi. Smesu potom oblikovati u salamu i uviti u foliju, pa staviti u frižider da se stegne. Posuti šećerom u prahu, isjeći na kolutove i poslužiti.