Šest hotela koje morate posjetiti prije smrti

Arhitektura
Šest hotela koje morate posjetiti prije smrti
Ako planirate svoje slijedeće putovanje savjetujemo vam da se malo strpite, uštedite više novca i odete u jedan od ovih čarobnih hotela. Možete spavati okruženi ledom, u pećini ili čak uživati u doručku pod vodom.

Ako planirate svoje sljedeće putovanje savjetujemo vam da se malo strpite, uštedite više novca i odete u jedan od ovih čarobnih hotela. Možete spavati okruženi ledom, u pećini ili čak uživati u doručku pod vodom. Ovakvo putovanje nikada nećete zaboraviti, a vaš džep će se sigurno oporaviti. Na kraju ćete samo reći: "Vrijedilo je."

Postoje određene stvari koje svi žeimo uraditi prije smrti. Pored odlaska u svemir, upoznavanja nekog poznatog ili putovanja oko svijeta, dodajte i ovu stavku koja je lako ostvariva - boravite u jednom od ovih veličanstvenih hotela.

1. Berggasthaus Aescher Hotel

Pogled iz ovog hotela slovi za najbolji u cijeloj Švicarskoj. Hotel je star 170 godina i nalazi se na Ebenalp litici. Da bi došli do ovog hotela morate planinariti, a ako baš i niste avanturista možete se popeti žičarom.

No, nemojte očekivati luksuz. Berggasthaus Aescher nema mekane krevete, poslugu u sobi ni veliki bazen. To je više kao dom ili običan hostel. Nema interneta ni televizije. Hrana je domaća tako da ćete morati nekoliko dana izdržati bez sladoleda i pizze. Cijena noćenja je jako pristupačna, između 40 i 50 švicarskih franaka po osobi. 

bregauss1

2.Ledeni hotel

Ledeni hotel se nalazi u Jukkasjärvi u Švedskoj. Obično je otvoren od prosinca do travnja svake godine. To je prvi ledeni hotel u svijetu koji je otvoren prije dvadeset i pet godina.Godine 1990., francuski umjetnik Jannot Derid održao je izložbu u igluu. Neki posjetitelji su dobili dopuštenje da spavaju tu jer u gradu nije bilo slobodnih soba. Oni su, tehnički, prvi gosti hotela. Ledeni hotel je u cijelosti izrađen od snijega i blokova leda iz obližnje rijeke. Hotel se sastoji od bara, crkve, restorana, dvorane, recepcije i više od 100 apartmana. Nema grijanje, ali zato ima odlične saune i izvore vruće vode.

ice-hotel-church-jukkasjaervi

3.Ladera Resort

je jedinstvena nekretnina u St. Luciji koja nudi posebne pakete za mladence. Imat ćete mir i privatnost jer se hotel sastoji od samo 6 kućica i 26 apartmana. Usluga je na visokom nivou. Hotel se nalazi iznad Karipskog mora na koji gosti imaju pogled iz svojih bazena koje ima baš svaka soba. Međutim, uz sav taj luksuz nema televizije ni klima uređaja. Jedan apartman košta oko 1800 dolara noć. 

ladera

4.Loisaba Lodge

Loisaba Lodge nudi luksuzni boravak u Africi. Gosti mogu spavati ispod kenijskih zvijezda. Svaka soba ima velike francuske prozore kro koje imate prekrasan pogled. Sav namještaj je izrađen ručno. Gostima se nude zajednički obroci, potiče ih se na druženje. Neke zabave uključuju jahanje deva, vožnju helikopterom, rafting i odlazak u toplice.

loisabalpdge

5.Finska kuća

Finska kuća je jedno od najupečatljivih igloo hotela na svijetu. Možete boraviti u brvnari, igluu, igluu od stakla i u još mnogo jednistvenih apartmana. Većinu ljudi privlači boravak u igluu pa su ti apartmani uvijek prebukirani. Hotel ima 20 iglua izrađenih od stakla tako da možete utonuti u san uz polarnu svijetlost. Za jednu noć izdvojit ćete oko 1.000 dolara. 

koisaba

6.Magic Mountain Lodge

Hotel koji ima svega 15 soba i izgleda kao da je dio Gospodara prstenova. Nalazi se u Čileu na sjeveru Patagonije. Posjetitelji do hotela dolaze drvenim mostom i konopima se spuštaju u hotel. Cijeli hotel je izgrađen od drveta i kamena, a svaka soba ima moderan namještaj kao i velike prozore da možete uživati u pogledu na šumu. Uživajte u mini golfu, jahanju ili u vrućim kupkama. Cijele su dosta razumne, ovisno o tome kada planirate posjetu.

magic

Ne propustite