RAJ ZA NEPCE: Pita od krušaka i badema
Morate probati ovu pitu, neodoljiva je.
SASTOJCI
ZA BISKVIT
150 g brašna
1 jaje
Prstohvat soli
1 vrećica vanilin šećera
¼ žličice korice limuna
ZA NADJEV
2 žlice želea od jabuka
35 g mljevenih badema
10 g nasjeckanih badema
1 žlica krušnih mrvica
4 kruške
1 žlica limunova soka
3 jaja
100 ml slatkog vrhnja za šlag
2 žličice škrobnog brašna
20 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 žlica listića badema za dekoraciju
PRIPREMA
Prosijte brašno na radnu površinu i napravite udubinu. U nju razbijte jaje pa dodajte sol, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.
Na rubove stavite naribani maslac pa zamijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za pitu premažite maslacem pa obložite tijestom koje ste prethodno razvaljali. Izbockajte vilicom.
Zagrijte 1 žlicu želea i premažite po tijestu. Pomiješajte bademe i krušne mrvice pa pospite po tijestu.
Očišćene i oguljene kruške narežite na ploškice, nakapajte limunovim sokom i poslažite po tijestu.
Izmiksajte jaja, vrhnje, gustin, šećer i vanilin šećer pa dobivenom smjesom prelijte kruške.
Pecite oko 35 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i još vruću premažite preostalim zagrijanim želeom. Na kraju pospite listićima badema.