Na današnji dan preminuo je legendarni 2Pac

Na današnji dan preminuo je legendarni 2Pac
Iako je preminuo prije skoro dvije decenije, na današnji dan 13. septembra 1996 godine, šest dana nakon što je upucan u Las Vegasu dok se vozio svojim automobilom, Tupac Shakur – 2Pac i danas budi veliku pažnju.

Iako je preminuo prije skoro dvije decenije, na današnji dan 13. septembra 1996. godine, šest dana nakon što je upucan u Las Vegasu dok se vozio svojim automobilom, Tupac Shakur – 2Pac i danas budi veliku pažnju. 

Preminuo je 26. godini života. 

2pac-4f65d693d7d79

Tako da i on spada u onu kategoriju "Legende koje su nas prerano napustile." 

Dio pjesme 'Niggas Done Changed' koju Tupac Shakur pjeva s Richiejem Richom, nepresušan je izvor teorija zavjere. 
- I been shot and murdered, can tell you how it happened word for word, But best believe niggas gon' get what they deserve - stihovi su koje je pjevao Tupac i zbog kojih se često kaže da je ovaj muzičar predvidio svoju smrt. 

Preminuo je šest dana poslije napada

Tokom putovanja u Las Vegas gdje je trebao prisustvovati na boksačkom meču, Shakur je ubijen dok se vozio u svom automobilu. Šest dana kasnije u bolnici je preminuo od povreda. Njegova tragična smrt inspirirala je mnoge, pa su prema njegovoj životnoj priči nastale brojne knjige kao i pozorišne predstave, uključujući i mjuzikl 'Holler If Ya Can Hear Me'. 

Afeni Šakur, Tupakova majka, izjavila je da joj je drago što njen sin i dalje služi kao inspiracija za mnoge u svijetu muzike. 

"Tupakovi stihovi su iskrena refleksija njegove ljubavi prema životu. Njegove svevremene poruke sadrže nadu za one koji imaju vrlo malo, a drugima služe kao povod za promjenu. 2 Pac i dalje motiviše i inspiriše nove generacije", rekla je Afeni.

Ne propustite