Slavina je bila potpuno UNIŠTENA od KAMENCA, a nakon što su je PREMAZALI ovom namirnicom zablistala je

Objavljeno:19.06.2021 - 13:17
A A A Times Arial

Izgleda kao nova uz par prirodnih sastojaka za čišćenje.

Izgleda kao nova uz par prirodnih sastojaka za čišćenje.Ukoliko ste protiv korišćenja agresivnih preparata za čišćenje, dobro je znati kako da očistite određene površine u kući korišćenjem potpuno prirodnih namirnica, kao što je recimo limun, uz pomoć kojeg ćete neke veoma prljave regije u domaćinstvu zablistati.

Hromirani dijelovi automobila

Mješavinom soli i limunovog soka u maloj bočici sa raspršivačem, možete očistiti hromirane detalje u vašem automobilu.

signs-of-hard-water-1280x720

Police u frižideru

Koristeći toplu vodu pomiješanu sa limunovim sokom, možete oribati i kantu za otpatke, kako bi uklonili neprijatan miris. Isto tako, ako u vodu za pranje frižidera ubacite sok od limuna, frižider će dobiti dodatnu svježinu.

Uklanja kamenac

Sjajne površine svakog kupatila nakon nekog vremena postaju uflekane od vode, odnosno kameca. Da biste im vratili stari sjaj, koristite limun. Limun isjecite na pola i njime istrljajte površine ili ga jednostavno iscjedite na krpu i natrljajte na kritična mjesta, a zatim ostavite da odstoji, potom isperite. Da bi djelovali prirodni preparati potrebno je uvijek ostaviti ih neko vrijeme na površini.

Zidovi
Tvrdokorne fleke od maltera, možete očistiti tako što ćete na četkicu za zube sipati limunov sok i time čistiti zaprljanu površinu.