NIŠTA NEĆE OPRAVITI VAŠE RUŽE KAO OVAJ SASTOJAK KOJI SVI IMAMO KOD KUĆE: Isprobajte i gledajte magiju!

Objavljeno:13.06.2021 - 19:07
A A A Times Arial

Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rješenje kako biste izbjegli da vam ruže na kraju budu oštećene. Umjesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite sa običnim mlijekom koje sigurno imate u frižideru.

b0cdf15f9a610ffce2c549c662ba4605-2

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u razmjeri 1:3 (na primjer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih "uhvatite" u početnoj fazi razvojnog ciklusa, prije nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvjetnicama. Primjena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mlijeko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!