Priča o Marku

Objavljeno:12.06.2021 - 20:17
A A A Times Arial

Marko, sretno oženjen čovjek, probudio se jednog dana mamuran. Cijele noći je sa prijateljima bančio u kafani.

Čak se ne sjeća ni ko ga je doveo kući.

,,Dođavola,” pomislio je on, pitajući se da nije nešto loše uradio prošle noći. Jedva je otvorio oči i ustao. Prvo što je vidio je čaša vode i tablete za glavobolju pored kreveta.

Marko je sjeo i ugledao svoje stvari uredno složene na stolici ispred sebe. Nakon što je popio tablete, shvatio je da ima ogromnu masnicu na oku. Naravno, bio je zapanjen!

Ubrzo je vidio i poruku u kupatilu, koju mu je ostavila njegova žena. Na poruci su bila nacrtana srca:

,,Dragi mužu, sinoć si se mnogo napio i napravio sranje. Ali ne brini! Doručak je na stolu, izašla sam ranije. Volim te. Tvoja Milica.”

Marko je došao do trpezarije, gdje ga je čekao doručak sa kafom i novine. Njihov sin je bio tamo i već je doručkovao. Marko ga je pitao:

,,Sine, šta se desilo sinoć?”,,Stigao si kući oko 3 ujutru i bio si pijan i lud. Pao si na sto u dnevnoj sobi i napravio štetu. Onda si povraćao po cijelom stanu i udario si u vrata. Tako si zaradio tu masnicu na oku,” rekao je sin.

Potpuno zbunjen, pitao je sina:

,,Pa zašto je onda tvoja majka tako dobro raspoložena, pa mi je napravila i doručak?”

Sin je odgovorio:

,,A, da! Kad te je mama sinoć skidala u spavaćoj sobi, stalno si ponavljao – Ostavi me, ja sam oženjen!”

Izgleda da je to bilo dovoljno da nadoknadi svu štetu pijanstva.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!