EVO KAKO SE PRAVILNO ČISTI VENTILATOR: Spremite se za ljetne dane, a jedino ovako vam uređaj neće "razbacivati" prašinu po stanu!

Objavljeno:12.06.2021 - 11:51
A A A Times Arial

Ventilator se pravilno čisti ovako!

Ljeto stiže, visoke temperature već su tu, a jedan od načina da se rashladite je i korišćenje sobnog ventilatora.

Ako ga dugo niste koristili, obavezno ga najpre očistite a evo kako se čisti ventilator!

Na propeleru, ali i zaštitnoj kutiji od žice, skupljaće se prašina osim ako je bio pokriven i spakovan tokom cijele zimske sezone. Ako ga ne očistite, ove čestice će ventilator "razbacivati" po vašoj kući a moguće je i da će se, zbog vlage i drugih nečistoća, dalje skupljati na propelerima.

Isključite ventilator iz struje, i pažljivo odšrafite zaštitnu žicu. Stručnjaci savjetuju da žicu potopite u toplu vodu sa deterdžentom za sudove i ostavite desetak minuta, a potom operete sunđerom. Dobro osušite zaštitni dio.

Propelere skinite sa uređaja, i najpre prebrišite krpom potopljenom u toplu vodu, koju ste dobro ocijedili. Ako je ventilator baš prljav, i propelere možete oprati u posudi punoj vode i deterdženta. Vrlo je važno da dobro osušite sve dijelove ventilatora prije ponovnog sastavljanja uređaja.

Po potrebi, pregledajte i postolje i druge dijelove i usisajte prašinu usisivačem sa uskim nastavkom. Prebrišite ubrusom ili krpom i potom sastavite ventilator, pIiše Mondo.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!