Pravi načini da prebolite prekid veze

Ljubav
Pravi načini da prebolite prekid veze
Bez obzira da li ste ostavljeni ili ste vi prekinuli vezu, ili je prekid zajednička odluka, on je uvijek težak i može ostaviti dubok trag. Međutim, važno je znati kako se nositi s tim i kako nastaviti dalje, prenosi Klix. Ako ste u toj fazi, ovi savjeti će vam koristiti.

Ne držite bijes i frustracije u sebi

Mnoge osobe nakon raskida se povlače u sebe i u sebi drže bijes i frustracije. Protiv toga se treba boriti, a dobri načini su odmori, zabave, druženje s prijateljima i slično. Trebate uvidjeti da niste potpuno sami i da prekidi svima slamaju srca, ali i da na kraju učite važnu lekciju. O prekidu veze trebate razgovarati s roditeljima i prijateljima, jer ako namjeravate da se sami nosite s tim, to je loša odluka. Međutim, ako razgovarate i oslobodite svoja osjećanja, proces "izlječenja" će biti brži.

Naučite biti sami

Ako ste bili u dugoj vezi, bit će vam teško početi ispočetka. No, prije svega morate naučiti živjeti ponovo i po svojim pravilima. Biti single i nije tako loša stvar, jer se možete fokusirati na stvari koje ste oduvijek željeli, a koje u vezi niste mogli. Upišite kurs, družite se sa starim prijateljima, posvetite se poslu, naučite kuhati, istražujte i slično.

Fokusirajte se na budućnost

Normalno je da se sjećate dobrih trenutaka s bivšim partnerom, pa i da ga 'uhodite' putem interneta, ali se nakon toga morate fokusirati na svoju budućnost. Podsjetite se da ne možete živjeti u bolu zauvijek i da, za svoje dobro, morate nastaviti dalje.

Jedite zdravo i vježbajte

Važno je da ne preskačete obroke i da jedete zdravu hranu. Vađe tijelo treba kvalitetne hranjive sastojke da bi ispravno funkcionisalo. Umjesto da sjedite kod kuće i prejedate se nezdravom hranom, što povećava depresiju, odaberite fizičku aktivnost. Vježbanjem se povećava nivo endorpina u organizmu, što doprinosi fizičkom i mentalnom zdravlju. Za početak, umjesto lifta koristite stepenice, šetajte, a potom i krenite u teretanu. To će vam pomoći da se osjećate mnogo bolje.

Vratite se svom društvenom životu

Izolacija nakon prekida veze nije dobra ideja. Umjesto toga, obnovite svoje izgubljene društvene veze s ljudima, porodicom i prijateljima i pobrinite se da se dobro provedete.

S raskidom se nosite na pravi način

Prestanite uhoditi bivšeg partnera. Iako vam uhođenje malo pomaže, ono na kraju pogoršava situaciju u kojoj se nalazite. Analizirajte svoju ulogu u vezi i njene gorke trenutke, ali nemojte pretjerivati kako ne bi postali ljudi i depresivni. Oslobodite s enegativnih emocija i slobode, fokusirajte se na pozitivne stvari. Ne zovite i ne pišite poruke bivšem partneru. Jednom kad donesete odluku da se razdvojite, držite se toga. Ne preporučuje se da se vratite partneru čak i kad vam je najteže, bez obzira koliko to privlačno bilo. Naučite iz grešaka koje ste napravili tokom veze i nemojte ih ponavljati. Najvažnije od svega je da sebi date šansu da se ponovo zaljubite i volite.

Ne propustite