Pikantan džem od paradajza s čilijem
Ukoliko volite pikantne namaze, ovaj morate probati.
SASTOJCI
1 kg zrelog duguljastog paradajza
170 g svijetlog smeđeg šećera (demerera)
Paketić sredstva za pripremu džema
1 žličica soli
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica mljevenoga kumina
½ žličice praha ljute paprike
½ žličice mljevenog crnog papra
¼ žličice mljevenog bijelog papra
1 žličica pahuljica sušene crvene paprike
½ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice mljevenih klinčića
2 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
PRIPREMA
Rajčice očistite od sjemenki i narežite. U lonac stavite sve sastojke osim limunova soka (sredstvo za pripremu džema prije toga posebno pomiješajte sa šećerom).
Lonac stavite na srednju vatru te kuhajte oko 60 – 80 minuta kako bi smjesa postala gusta. Umiješajte limunov sok te pustite da se smjesa ponovno jako zagrije.
Ulijte u vruće sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i ostavite da se ohladi.