LASER PEČE? BJEŽITE IZ TOG SALONA: Doktorica otkrila PRAVU ISTINU o UKLANJANJU NEŽELJENIH DLAČICA 

Kiosk
LASER PEČE? BJEŽITE IZ TOG SALONA: Doktorica otkrila PRAVU ISTINU o UKLANJANJU NEŽELJENIH DLAČICA 
,

Slike opečene kože nakon tretmana laserom ili plazmom, kao i unakaženih žena poslije intervencija lažnih plastičnih hirurga, naveli su nas da svi mnogo ozbiljnije provjeravamo kod koga ćemo obaviti čak i najjednostavnije estetske korekcije.

Uklanjanje neželjenih dlačica često je posao za kozmetičara, ali samo ako se izvodi starijim tehnikama - toplim voskom, tračicama, šećernim pastama. Međutim, ukoliko se odlučite za laser, to mora da obavi doktor, tvrdi dr Tamara Maravić, dermatolog.

ipl-uredaj

Laser za epilaciju djeluje na folikulu, ispod kože, a temperatura koja se razvija u epidermu ide i do 40C stepeni. Međutim, savremeni profesionalni laser je konstruisan tako da, za to vrijeme, na epidermu, tojest na površini kože, treba da bude minus 3 stepena, objasnila je dr Maravić u emisiji Jutro TV Prva. "To znači da do opekotina na koži nipošto ne smije da dođe."

KOLIKO TRETMANA LASEROM JE POTREBNO DA BI SE DLAČICE UKLONILE

Prema njenim riječima, za epilaciju laserom je potrebno 6 do 8 tretmana, jer je ovaj proces uslovljen prirodnim ciklusom razvoja dlake. On djeluje na melanin u samom folikulu, što je i razlog zašto ne može nikad da ukloni sede dlake. Po pravilu, ostale dlake budu skoro potpuno uklonjene, mogu ostati samo neke vrlo tanke i vrlo svijetle, koje uopšte ne predstavljaju estetski problem. 

KOLIKO KOŠTA I KOLIKO TRAJE EPILACIJA LASEROM

Dr Maravić objašnjava da je cijena ovog tretmana pala posljednjih godina zahvaljujući tehnološkom razvoju koji je učiinio da moderni laseri djeluju daleko brže, pa je potrebno samo 1 minut za pazuh, a tek petnaestak minuta za ženske noge.

DA LI JE DOBRO URADITI EPILACIJU PRED MORE

Dr Maravić odgovara da je pravo vrijeme za lasersko uklanjanje dlačica oko dvije nedjelje pred odlazak na more. One dlačice koje su uklonjene medicinskim laserom zauvijek nestaju, dok kozmetički laseri i IPL sistemi samo usporavaju njihov rast.

Ne propustite