ZDRAVO I UKUSNO: Riblji file sa povrćem
Potrebno je barem jednom u 7 dana jesti ribu. Donosimo vam recept za riblji file kojem nećete moći odoljeti.
SASTOJCI
4 ploške fileta morske ribe (npr. škarpine)
4 žlice soka od limuna
Sol, papar
2 tikvice
8 malih rajčica
3 žlice maslinova ulja
2 žlice suncokretova ulja
3 grančice peršina
PRIPREMA
Operite ribu te je posušite kuhinjskim papirom. Potom je nakapajte žlicom soka od limuna te začinite solju i paprom.
Operite tikvice, očistite i narežite na kockice. Blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 minute, a potom ocijedite. Prerežite rajčice.
Pomiješajte tikvice s maslinovim uljem, preostalim sokom od limuna, solju, paprom i rajčicama.
Ugrijte suncokretovo ulje u teflonskoj tavi pa pržite filete sa svake strane oko 4 minute. Operite peršin, protresite i grubo usitnite listove. Poslužite ribu na tanjurima.
Mješavinu s povrćem kratko ugrijte u masnoći od prženja te poslužite. Pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz kuhani krompir.