STAVITE ŠOLJU RIŽE U ORMAR I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Jeftin trik koji je oduševio milione, bićete prezadovoljni!

Sve za dom
STAVITE ŠOLJU RIŽE U ORMAR I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Jeftin trik koji je oduševio milione, bićete prezadovoljni!
.

Ova namirnica nije samo za jelo, ima i drugu i to vrlo korisnu upotrebu!

Riža ili pirinač je jedna od osnovnih namirnica koje imaju široku primenu u kulinarstvu, ali da li znate da može da se koristi i u domaćinstvu i to u situacijama koje nemaju veze sa kuhanjem?

Svi znaju za trik sa sušenjem mobilnog telefona koji je pao u vodu u tegli pirinča. Zahvaljujući svojstvu da izvlači vlagu iz predmeta, ova namirnica može da se koristi i u garderoberu... Jeftin trik su probali milioni i oduševljeni su rezultatima.

Nije rijetkost da se u ormarima javi malo vlage - bilo da "vuče" iz stana, bilo da je u garderober stavljena odeća koja se nije najbolje osušila... Ta vlaga učiniće da sva odjeća poprimi neprijatan miris buđi, a nije isključeno da će se sama buđ javiti u njemu.

Problem ćete riješiti ako u ormar stavite malo pirinča.

Sve što vam treba jeste jedna šolja pirinča (bijeli pirinač najbolje djeluje), malo esencijalnog ulja, činija u koju ćete staviti komad tkanine i gumica. Pomešajte pirinač sa 15 do 20 kapi ulja u činiji. Uzmite komad prozračne tkanine (može i komad stare majice) i pokrijte činiju. Zatim pomoću gumice pričvrstite krpu. Stavite šolju sa pirinčem u ormar (gdje djeca ili kućni ljubimci ne mogu da je nađu).

Nakon nekoliko mjeseci potrebno je da zamenite ovaj osvježivač vazduha i neutralizator vlage. Ako ste umjesto bijelog koristili smeđi pirinač, moraćete da ga zamijenite prije, jer se smeđi pirinač kvari brže od bijelog, piše Mondo.

Ne propustite